Депутатите ще подкрепят предложението физическите лица да могат да предават скрап до края на 2015-а година

Депутатите ще подкрепят предложението да се удължи срокът, в който физическите лица могат да предават скрап, до края на 2015-а година. Това стана ясно след разговорите на браншовите организации с политическите сили. Ще бъде подкрепена и идеята до края на този срок общините да изградят собствени площадки. Иво Георгиев - председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия, обяви,че блокадата на Капитан Андреево ще падне, когато парламентът изпълни обещанията си:

Да, ще падне и на Калотина, и тук. Не трябва да политизираме проблема. Искаме един нормален диалог между всички политически партии. След това ние поемаме ангажимент, като организации и асоциации, да седнем. Има триста предложения, които общо ще ги обсъждаме, а в следващият парламент да видят бял свят, така че хем да намалят кражбите, хем бизнесът да работи, хем да има общински площадки. Това е нормалният начин в цяла Европа. Ако се провали нещо, ние няма да мръднем, докато не видим резултат. Аз не мога да поема ангажимент към всички, това е самоорганизирано. В момента съм организирал хора да ходят на Кулата. В момента е патова ситуацията за всички. За стотици милиарди се губят пари. Ние внасяме страшно много данъци в държавата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че предложенията трябва да бъдат внимателно обсъдени.

Ако в тази скрап влиза и тази, при която липсват жп релси или проводници, не бих я подкрепил. Трябва да се погледне целият закон и ако има несъвършенство, да, може да подкрепим промяна на текста, но цялото ми разбиране е, че това трябва да се прекрати - да се краде и да се носи на вторични суровини.

Двудневната блокада на ГКПП "Капитан Андреево" е отменена и движението е възстановено. Камионите на протестиращите превозвачи на скрап обаче остават край пътя, за да изчакат решението на парламента утре.

Подробности чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53