Служебните министри на социалната политика и на вътрешните работи заминаха за Мизия

Пазарджишка болница праща екип и лекарства в Мизия

| обновено на 07.08.14 в 10:38
Снимка: Светослав Цветанов
В шестия ден след наводнението в Мизия продължава отводняването. Водата все още е с високо равнище, трудно се оттича от  наводнената инфраструктурата, дворовете и къщите, както и от заблатените места. Много от пострадалите от бедствието се опасяват, че няма да могат сами да почистят опустошените си домове.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и колегата му вицепремиер, министър на вътрешните работи, Йордан Бакалов заминаха за Мизия, за да се запознаят със ситуацията след водното бедствие и ще участват в работата на създадения кризисен център. Целта е да бъдат набелязани още действия за справяне със ситуацията, обясни министър Бакалов.

За да можем да помогнем и на местните власти, а и отделно и на държавните, такива, каквито са областните, и тези, които са към отделните министерства, за да могат и хората да си получат и първите помощи, както и помощта, която трябва да получат от нас, такива, каквито представляваме в момента като правителство и държава, защото определено има неща, които на този етап можем да направим и ще го направим. Ще има дезинфекция на района, но тогава, когато водата се оттегли. Мерките на този етап са взети. Екипите са на терен. Нещата на този етап са под контрол.

Почистващите и дезинфекциращи препарати са сред необходимите в помощ на жителите на Мизия и засегнатите от придошлата вода близки населени места, призовават от БЧК.

Община Смядово и местната организация на БЧК дариха над 200 литра минерална вода и близо 120 консерви на хората от бедстващия град Мизия. Шуменските червенокръстци участват в националната кампания по набиране на помощи. Тя ще продължи и през следващите дни.

Медицински екип с линейка и медикаменти от болница "Хигия" в Пазарджик ще окаже помощ в Мизия. Лекарите ще останат там, докато е необходимо. Управителят на болницата доц. д-р Стайко Спиридонов е разговарял с кмета на Мизия и според него ситуацията продължава да е тежка, а  засегнатите от потопа хора имат нужда от медицинска помощ и лекарства. От ръководството на здравното заведение в Пазарджик призовават и останалите си колеги от страната да се включат безвъзмездно в помощ на пострадалите в Мизия.

Необходими са бутилирана вода, пакетирани трайни храни, консерви, почистващи препарати и дезинфектанти, памперси, хигиенни и санитарни материали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53