За финансово оздравяване и против ликвидацията на КТБ се обяви главният прокурор Сотир Цацаров

Снимка: БГНЕС
За финансово оздравяване и против ликвидацията на КТБ се обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Според него всички вложители трябва да си получат парите, а не само тези с гарантираните от държавата депозити. В търсене на решение около кризата с КТБ главният прокурор ще организира среща през следващата седмица.

Сотир Цацаров очерта два типа проблеми пред КТБ – криминални и финансови: Разследването е разследване. Финансовата смърт на банката обаче не е изход за хората, които са вложили парите си в тази банка. Може да изразя едно много радикално мнение от гледна точка на това, че трябва да бъде надскочен Закона за гарантиране на влоговете в банката, трябва да се търси път за оздравяване на тази банка и едва след като се намери път за оздравяване на тази банка, и то финансов, да се мисли за вариант, при който вариант хората да са в състояние да получат парите си.

Евентуален финансов колапс на КТБ беше определен от главния прорукор като ненормален изход от създалата се криза: И понеже в създаването на тази ненормална ситуация участие имат държавата, участие имат политиците, участие имат държавните органи, е, сега съдбата на банката не трябва да бъде финансова смърт, а вложителите трябва да си получат парите. Не правя, как да кажа, популистки изказвания. На мене ми е ясно, че в момента те няма откъде да си получат палите. Но на мене ми е ясно в същото време, че в страната има достатъчно хора, които предлагат едни или други рецепти финансови за оздравяване. Нямам предвид тези, които спекулират или истеризират с тези рецепти, но има достатъчно компетенти хора. Може би е време те и ръковоството на БНБ да седнат на една маса. Нещо повече – аз самият ще направя необходимото в началото на другата седмица това да се случи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53