Преглед на печата

Всички централни вестници излизат със снимки от някое от наводнените през последните денонощия селища.

"24 часа" пише: "Бургас в траур", в пороя загинаха трима, 180 литра на квадратен метър се изсипаха, за часове, по Южното Черноморие.

Според "Стандарт", незаконни животновъдни ферми в деретата на реки са виновни за наводненията в Бургас. Вестникът съобщава във водещо заглавие, че 750 митничари работят без почивен ден, с цел спиране на контрабандата. Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов разпоредил тройни проверки, за да се запълни дупката от близо 750 милиона лева в бюджета.

Вестниците цитират интервюто на главния прокурор Сотир Цацаров за БНТ от вчера.

"Преса" избира думите на Цацаров, че са възможни още обвиняеми за КТБ.

"Сега" и "Стандарт" са предпочели идеята на главния прокурор КТБ да се раздели на добра и на лоша банка.

Водещо заглавие за "Преса" е факта, че, заради пороите, се налага да се използват военните запаси. Бедстващите спешно се нуждаят от храни и лекарства.

Вестник "Сега" съобщава от първа страница данни на МВР, според които полицията разкрива само едно от извършени три престъпления. За пет години спадът в разкриваемостта на престъпления е 10 на сто, най-зле е положението със залавяне на кардците на автомобили.

"Капитал дейли" информира, че БТК си връща мултиплексите и припомня, че компанията е собственост на Цветан Василев с коментар, че подобна операция е странна по много причини в този момент и най-вече заради това, че Телекомът купува губещ и силно задлъжнял бизнес. Вестникът помества данни на Института за пазарна икономика, показващи, че една пета от българите остават трайно бедни и тези данни са едни и същи през изминалите пет-шест години.

Чрез интервю за "Труд", от една от фирмите за топлинно счетоводство предупреждават, че се задава хаос със сметките за парно, след влезлите в сила нови разпоредби, от "Топлофикация София" обаче смятат, че няма проблеми в това отношение.

Темата за КТБ присъства и в "Труд". Бившият финансов министър Красимир Ангарски смята, че проблемът трябва да се реши за сметка на големите вложители, а също така, че ако КТБ обяви фалит, ще застраши цялата банкова система.

Още една тема обединява излизащите днес вестници - двата побоя над журналисти и оператори от бТВ и ТВ7. Това се е случило при разследвания на телефонни измами и на разпространение на наркотици, съответно във Ветово и Перник.

"Земя" излбиза с водещо заглавие "Бухалки срещу свободното слово", а "Дума" допълва, че има двама арестувани заради побоите.

В навечерието на 9-ти септември, честван някога като национален празник, "Монитор" посвещава челната си страница на идеята концлагерът "Белене" да стане музей, там да се построи парк и мемориал на жертвите на комунизма.

"Телеграф" пък допълва темата с информацията, че банкнотите от времето на социализма с образа на вожда Георги Димитров вече се продават сред колекционери. Продават се и други символи от миналото, като например бюстове на Тодор Живков и Ленин, струващи по 400 лева.

След страховитите репортажи за нападнати домашни животни от мечка и вълци, заместник-председателят на "Ловно-рибарския съюз" Румен Лечев уверява в интервю за "Новинар", че мечките и вълците в селата не са страшни. Според него, държавата е безсилна срещу бракониерите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53