Преглед на печата

На първа страница на Телеграф е поместена прогноза за нови дъждове, които предстоят в понеделник и вторник, слънчево ще е чак в четвърътк, 18 септември. Вестникът извежда като водещо заглавие и информация за гостуването в София на американски пастор, спечелил десетки хиляди лева от дошлите да го слушат в НДК последователи. Гостуването му разделило протестантите у нас, едните, така наречените традиционалисти, казват, че е измамник, докато опонентите им изпадат в еуфрия от дейността му.

Часове преди началото на учебната година, Сега предупреждава от първа страница "Битката с неграмотността на учениците ще започне най-рано през 2017 година. В образованието се появи нова стратегия, която обещава социални пакети в предуичилищна възраст, специални езикови курсове за мигрантите и преодоляване на дигиталната пропаст, пояснява вестник Сега.

Преса избира за основна тема на днешния си брой скандала с европари в Ябланица. "Кмет превежда 2 милиона в частна сметка". Става дума за Иван Цаков, превел 2 милиона лева в сметката на адвокат вместо на фирмата изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателна станция в града.

Заглавието на Дума също е посветено на нарушаване на правилата на договорните взаимоотношения. Военният министър подписва договор със себе си, Велизар Шаламанов подготвя споразумение с агенцията, която е ръководил преди да стане министър.

Монитор избира потребителска тема за водеща днес, като цитира изследване на микробиолози от БАН. Те са установили, че разрешените консерванти и оцветители в храните трябва да бъдат с намалено, поне до сто пъти, количество, за да не вредят на ДНК-ато ни и да не ни разболяват.

Стандарт съобщава, че в бюджета ни има приходи от 10 милиона лева, дошли от туристи от круизите, акостиращи на нашите пристанища. Ако таксите ни са по-ниски, бихме спечелили още пари, пише вестникът.

Данъчните служители ще проверяват, като агенти под приктирие, продажбата на домашно приготвена храна като конфитюри по тротоарите на курортите ни. Това пише Новинар в днешния си брой.

24 часа алармира за отворения пазар на гласове. "Гето, създадено още при социализма, е хипермаркет за гласове. 222-ма души са регистрирани на един адрес.

В интервю за Труд, проф. Андрей Пантев подчертава, че индикация за развитие на обществото е как живеят възрастните хора. "Обикновеният човек е лицето на обществото„", добавя професор Пантев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53