10 хиляди абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян все още са с нарушено електрозахранване

| обновено на 27.10.14 в 18:11

10 хиляди абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян остават с нарушено електрозахранване заради тежките метеорологични условия в последните дни. Най-тежка остава обстановката в община Троян. В населените места без ток са прекъснати и телефонните връзки. Кметът на Троян Донка Михайлова обяви и утрешния ден за неучебен в училищата в селата. 

В община Ловеч обстановката се нормализира. Кметът Минчо Казанджиев съобщи, че е получил уверения от ЧЕЗ, че токът ще бъде възстановен във всички населени места. 

Проблемите са отстранени в Мездра, Роман, Самоков и град Априлци. Компанията работи с 90 екипа по отстраняването на авариите, съобщи за "Хоризонт" директорът на "Експлоатация и мрежи" в ЧЕЗ на мрежата Виктор Станчев. С близо една четвърт се е увеличила консумацията на ток в София през почивните дни заради ниските температури и падналия сняг. Претоварването на мрежата е причина за прекъсванията в захранването в някои райони, обясни Станчев.

Според нас причината е, че все още не са топлофицирани всички жилищни сгради, но и това допълнително се наложи да ангажираме екипи, които да захранват съответно потребителите.

От Столичната топлофикация обясниха, че до сряда парното във всички сгради ще бъде пуснато.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53