Валери Симеонов: БНБ трябва да направи всичко възможно, за да спаси КТБ

Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт смята, че Българската народна банка е абдикирала от задълженията си и се е превърнала в регистратор. Това заяви председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод вчерашното заседание на бюджетната комисия за доклада на БНБ по казуса с Корпоративна търговска банка. Въпреки това Симеонов смята, че БНБ трябва да спаси или оздрави КТБ:

БНБ трябва да направи всичко, което е възможно, за да спаси или оздрави банката, защото фалитът на банката може да се окаже фатален за цялата банкова система, но това не трябва да става с наши пари. Това трябва да стане, като се даде възможност, за момента има три други банки и финансови сдружения, които имат желание да участват в оздравяването. Това е доста по-приемливо, няма законодателство за КТБ. Очевидно става въпрос за една малка промяна, която да даде възможност и това вероятно ще гласуваме утре още един месец банката да не бъде фалирана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53