Самозапалилата се Лидия Петрова от София е с 90 процента изгаряния

| обновено на 03.11.14 в 17:58

38-годишната Лидия Петрова от София, която се самозапали пред президентството, е в много тежко състояние. Преди да се запали, научи "Хоризонт", тя се е заляла с бензин. За момента не са ясни нейните мотиви.

Според разказите на очевидци, жената е изскочила от кола, преминала пред президентството, стигнала е до фонтана и се е самозапалила. На мястото е пристигнала пожарна и полиция. Инцидентът е станал малко преди 15 часа. Все още няма официална информация какво точно се е случило.

Жената е откарана с кола на пожарната към "Пирогов". От болницата съобщиха за "Хоризонт", че Петрова е с тежки изгаряния на главата и ръцете. Тя е приета в Клиниката по изгаряния и екип на проф. Огнян Хаджийски се бори за живота й.

Проф. Хаджийски съобщи, че Лидия Петрова е с 90% изгаряния. Цялата й глава е обгорена и има опасност за живота й. Проф. Хаджийски обясни, че лекарите ще продължат да се борят за живота й, но не са оптимистично настроени. На посещение в "Пирогов" е дошъл и мъжът на Лидия. Не даде и подробности за професията на жената. По информация на "Хоризонт" жената живее в Нови Искър и се занимава с фотография. Пред журналисти проф. Хаджийски обясни:

Това е почти пълно изгаряне на цялото тяло, изключително тежко, изключително дълбоко. Главата цялата е опечена почти изцяло, полива се и се запалва. Мирише на бензин. Изгаряне има и на дихателната система. В момента е в критично състояние. Обикновено такова изгаряне е неспасяемо. Тя е обработена. На командно дишане е, на апаратно дишане е, превързана е, на обезболяващи системи е, на вливания. Продължава борбата за живота й. Мъжът е беше тук. По предварителна информация има данни за някакво психично страдание. Какво точно е,  не е уточнено. По негови данни се е притеснявала за бъдещето на детето си. 

Прокуратурата работи по всички версии по случая със самозапалилата се жена пред Президентството, каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53