Общински съветници от Павел баня получават заплати без да участват в сесиите на местния парламент

Станимир Радевски
Снимка: Венелина Попова

Действащата наредба за работа на общинския съвет в Павел баня позволява на 16-те общински съветници да получават месечните си възнаграждения и без да участват в работата на комисиите и в сесиите на местния парламент. Това съобщи за „Хоризонт“ кметът на общината Станимир Радевски, скандалният факт потвърди пред БНР и Христина Петрова - председател на общинския съвет от ДПС.
Месечната заплата на един общински съветник е 434 лева. Петрова заяви, че има няколко души от местния парламент, които идвали само, за да подпишат протоколите от заседанията или присъствали формално в началото на сесиите. Председателката твърди, че за всяко отсъствие тя била лично информирана, както и за причините, които, оказа се, са винаги уважителни. На въпроса има ли документи, които потвърждават това, Петрова отговори отрицателно.

Според кмета Радевски преценката правела лично Петрова без никаква документация. Кметът бе разпитан днес в икономическа полиция за сключения договор по спешност за автобусния превоз в общината. Той е категоричен, че договорът е напълно законосъобразен, а жалбата срещу него е от фирма със засегнати интереси. Радевски недоумява и защо Общинският съвет е намалил средствата за еднократни помощи на нуждаещи се и болни. Петрова контрира, че въпреки намалените средства, Общинският съвет не е отказал да подпомогне никой, който има нужда. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53