Осем души са ранени след удар на трамвай и автобус в столицата

| обновено на 10.11.14 в 17:45
Снимка: Ивайло Михайлов
Осем души са ранени при тежка катастрофа между трамвай и автобус в центъра на София. Причината  автобусът минал на червен светофар. 

Минути преди 11.00 часа автобусът, движещ се по линия 72,  навлиза на кръстовището на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги и Христо Георгиеви" на червен светофар. Шофьорът вижда идващия от Строителния техникум трамвай и първо натиска спирачка, а след като автобусът не спира, дава газ, за да избегне сблъсъка. Това не се случва. Трамваят го удря, след което излиза от релсите и се накланя на една страна. И в двете превозни средства има пострадали.

Виновен е шофьорът на автобуса. Мина на червено. Той сам си каза. Аз го питам колко стаж има, а той казва – три месеца.

Бях в трамвая. Този автобус в последния момент ни засече. Трамваят тръгна да се обръща и ние от лявата страна се изпързаляхме надясно.

Шофьорът на автобуса, Станимир, разказва, че според него спирачката не е задействала.

За броени минути на място са изпратени шест линейки. Осемте пострадали са откарани в болница "Пирогов" и във ВМА. В късния следобед постъпва още една жена. Ватманката на трамвая е с най-тежка контузия.

Началникът на КАТ–София Тенчо Тенев каза пред "Хоризонт":

Всички категорично твърдят, че автобусът, който се движи по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", на кръстовището на булевард "Драган Цанков" е минал на червен светофар и е блъснат от трамвая, който се спуска от Строителния техникум към кръстовището. За наша голяма радост движението на травмая не е било толкова бързо и тъкмо е потеглял и не е успял да спре, трябвало е, може би, част от секундата, за да се размине удара. На водача на автобуса му беше направена кръвна проба, не е употребил алкохол. По наша информация от три месеца е шофьор на автобуса, който управлява в момента.

Полицията и експерти от Столична община извършиха повторни огледи и на трамвая и на автобуса. Около час и половина след инцидента движението в района беше възстановено.

Повече за инцидента можете да чуете от звуковите файлове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53