Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Скандали за постове тресат и реформаторите", е водещото заглавие на вестник "Преса" с допълнението, че постът областен управител на София взриви коалицията. В коментара си за днешния брой, Валерия Велева пише: "Противно и отблъскващо е поведението на патриотите и реформаторите, откакто се докопаха до софрата на властта. Основната им битка е за постове."

"Дума" също коментира проблемите сред управляващите във водещото си заглавие - "Нов скандал с човек на Исмаилов тресе властта".

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов заявява пред вестник "Сега": "Няма да се поддам на натиск заради измислици", ще си търси правата в съда по повод обвиненията на Патриотичния фронт към него и партията, от която е излъчен.

Няколко от днешните централни издания отделят място на параметрите за бюджета за догодина.

Според "Капитал дейли", в него има дефицит и още дългове.

"Сега" пише: "България ще има рекорден дълг и голям дефицит догодина".

"Труд" информира: "С 4 месеца увеличават пенсионната възраст", пенсионната ваканция за миньори, военни и полицаи продължава.

"24 часа" акцентира на поправките в бюджета, засягащи вложителите в КТБ със заглавието: "Подстригаха прихващанията", поправката прави цесиите незаконни.

"Доходите замръзват", съобщава "Земя".

Другата обща тема за днешните вестници е разполагането на американска военна техника в Източна Европа.

Според "Монитор", стоварват 150 машини в региона, въпреки че от Министреството на обраната са заявили, че няма официално запитване за разполагане на военна техника у нас.

Американски танкове ще ни пазят от Русия, според "Стандарт", те ще са в базата в Ново село, край Сливен.

На първа страница "Новинар" пише за 50 хиляди детонатора, изнесени от взривилия се завод в Горни Лом. Устройствата били изнасяни постепенно от 35-годишен мъж от селото.

Депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата казва за "Труд", че лустрацията е постижима в този парламент.

Президентът от 1990-а година до 97-ма година Желю Желев разкрива, в интервю за "24 часа", "САЩ натискаха изборите за Велико Народно събрание да са през юни 90-та". За бившия лидер на ДСБ Иван Костов Желев казва: "...един себичен човек, който трудно става за обща работа".

Доц. Катя Тодорова от плевенската болница алармира, че една трета от учениците у нас са с наднормено тегло, застрашаващо здравето им. Специалистът по хранене, проф. Донка Байкова, припомня в интервю за "Новинар", че след 15-и декември влиза в сила разпоредбата, изискваща абсолютно всички съставки на храните да се изписват на етикета.

В "Дума" е поместено интервю със световноизвестния кинорежисьор и актьор Никита Михалков за новия му филм "Слънчев удар". "Светът иска да станем разбираеми, а ние искаме да бъдем разбрани, а това са напълно противоположни неща", казва Михалков за така наречената руска душевност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53