35 селища във Видин са без ток

Снимка: ЧЕЗ

Без ток са повече от 35 населени места в област Видин, включително цели общини и общински центрове. Заради продължаващо заледяване не могат да бъдат отстранени авариите по електропровода, който захранва подстанцията в Белоградчик. В 15 селища  от общината от три дни няма ток. Затворени са училищата в Белоградчик и Рабиша. Освен без ток някои от селищата в областта са и без вода. Не работят 18 помпени станции, които захранват 43 населени места, съобщи началникът на областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Станислав Генчев.

Все още в напорните резервоари има вода, която вероятно ще бъде изчерпана в близкото денонощие. Създадена е организация за приоритетно възстановяване на електрозахранването на тези помпени станции.

Очаква се  бедствено положение да бъде обявено в общините Грамада, Буново и Ружинци, където също има проблеми с електроснабдяването. Поне още седмица ще е нужно да бъде възстановено изцяло електрозахранването в областта, съобщиха от електроразпределителното дружество на заседание на областния кризисен щаб във Видин. Над 20 600 домакинства в област Видин са без ток, заради аварии в електропренонаста мержа, причинени от заледяване. В Белоградчик, където от вчера е обявено бедствано положение, вече пристигна министърт на енерегетиката Теменужка Петкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53