Няма обвиняем по сигнала за изнасилване на дете в село Дебелт

Няма привлечен обвиняем по случая със сигнала за изнасилено дете в село Дебелт, община Средец. По случая има свидетел, уточняват от държавното обвинение.

Районната прокуратура в Средец е започнала съдебно производство на 5-и декември, уточни говорителят на Бургаската окръжна прокуратура Красимира Кателиева:

Установен е свидетел, който предстои да бъде разпитан, назначена е съдебно-медицинска експертиза на пострадалото дете, като предстои да бъдат назначени и съдебно-психиатрични експертизи на пострадалото дете, както и на извършителя, обясни Кателиева.

Производството е за престъпление срещу половата неприкосновенност срещу лица от същия пол. От Регионалния инспекторат по образованието са поискали писмени обяснения от директора на училището, поясни началникът му Виолета Илиева:

Защо след като събитието се е случило в петък в 16 часа, едва сега тя ни информира. Това, което разбрах, че и тя е информирана в събота. Твърди, че всичко това, което се говори, е останало извън училище, каза Илиева.

Никой не отговаря на телефоните в училището, а социалните служби извършват проверка. Няма напрежение в село Дебелт, категорична е кметицата Иванка Ангелова:

Бях сутринта там да видя дали ще отидат децата – учат. Нормален работен учебен ден е. Децата сутринта научиха от телевизиите, които се събраха пред училището, заяви Ангелова.

Припомняме, че според сигнала на майката на петокласника синът й е бил насилен в петък от свой по-голям съученик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53