Да се сезира Конституционният съд заради решението за пенсионните вноски, искат от БСП

| обновено на 21.12.14 в 18:22
Снимка: БГНЕС

Да бъде сезиран Конституционният съд заради решението пенсионните вноски да бъдат преместени от частните фондове в НОИ, поиска Мая Манолова на пленум на БСП:

Подаваме ли жалба пред Конституционния съд или не? Нали си даваме сметка всички, че започвайки процеса на преместване на вноските на гражданите от едните в другите фондове, потъвайки в НОИ, те отиват в общата сметка, в общата яма на бюджета на социалното осигуряване, тези пари повече няма да могат по никакъв начин да бъдат канализирани по някакъв определен ред.

Михаил Миков каза, че този вариант също не е изключен. Но от БСП обясниха, че ще задължат парламентарната група до месец да излезе с мнение по темата. Михаил Миков обясни:

То не е отхвърлено... Позицията на Националния съвет не изключва възможността при конкретно констатирана противоконституционност този въпрос да бъде работен. Така, на парче, ако продължим, доникъде няма да стигнем. Дали ще бъде вътре в НОИ, дали Министерство на финансите ще създаде такова дружество и то ще се конкурира във втория стълб с другите дружества на капиталов принцип по привличане на средства и управление и осигуряване на доходност, това би било доста по-естествено, отколкото едни средства индивидуални партиди да мигрират към НОИ, където не се гарантира доходност.

Орязване на щата с близо 30 процента на "Позитано" 20 и на бюджета на партията обсъжда още на днешното си заседание Националният съвет на БСП. Драстичните мерки се налагат, след като БСП претърпя тежка загуба на изборите на 5-и октомври и получи двойно по-малка държавна субсидия за 5,5 милиона лева.

Пленумът на левицата се очаква да приеме план за работата на социалистите за първото шестмесечие на 2015-а година за мобилизация на структурите си за предстоящите местни избори.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53