БНР организира международна конференция "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето“

Снимка: Борис Димитров
Българското национално радио организира днес международна конференция на тема: "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето". Тя ще се състои в зала "Мусала" на хотел "Хилтън" от 14 часа.

Преди началото на форума чуждестранните гости на БНР, които са у нас за 80-годишния юбилей на БНР, ще имат среща с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева.

Във фокуса на конференцията "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето" ще са последните тенденции в развитието на обществените медии – програмно съдържание, финансиране, иновации, регулация. Ще бъдат представени най-новите европейски стратегии в отговор на променените очаквания на аудиторията.

Представители на европейски обществени радиоорганизации ще споделят опита си, добрите практики, своите търсения, трудности и успехи. Сред темите са ключовата роля на инициативността и креативността в съвременния медиен пейзаж, анализ на обществените медии и новата ера на радиото, цифровото и визуалното – предизвикателствата пред радиото днес, ролята на обществените медии в ситуация на кризи на свободата на словото.

С презентации в конференцията ще участват Ингрид Делтонр – генерален директор на Европейския съюз за радио и телевизия,  Греъм Елис – заместник-директор на BBC Radio, Анджей Шeжниевски – президент на Полското радио, Кристиян Фог – ръководител на радиоотдела в EBU, президентът на Румънското радио, както и председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Представители на Народното събрание, Комисията за регулиране на съобщенията, Съвета за електронни медии, Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, Софийския университет, Съюза на българските журналисти и Представителството на Европейския съюз ще са сред гостите на конференцията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53