Снегът затрудни движението в София и страната

| обновено на 06.02.15 в 20:55
Снимка: БГНЕС

Снеговалежът в София блокира основни булеварди в столицата. Градският транспорт се движи със закъснения от около половин час, съобщи за "Хоризонт" дежурният от Центъра за градска мобилност.

Навсякъде работят вече машините, обаче трафикът е много силен и сега се организира някак да минат напред машите да изчистят. Има машини изкарани, обаче трафикът е много силен и не може да се чисти, посочи той

170 машини са на терен и чистят основните улици, по които се движи масовият градски транспрот в София. Работи се във всички райони на града.

Трафикът е силно затруднен, тъй като обилният снеговалеж съвпадна с пиковия час за прибиране на столичани от работа.

Усложнена е пътната обстановка в Железница, Мало Бучино, Банкя и планинските райони на София. 

Временно е ограничено движението за трежкотоварни камиони по магистрала "Тракия" на територията на област София поради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението по пътя София-Драгоман е затруднено заради задръствания. Опашки от автомобили са се образували поради аварирали тежкотоварни автомобили.

От пътната агенция предупреждават също шофьорите, че поради тежък сняг и вятър има опасност от падащи клони по пътищата Калотина-Драгоман, Саранци-Гълабец-Козница, Годеч-Петрохан, Кокаляне-Мечката и София-Пирдоп-Клисура.

В Смолянска област товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите "Рожен" и "Превала". Спира се движението за тежкотоварни автомобили по пътя Монтана-Враца-Ботевград-автомагистрала "Хемус" и по пътищата Луковит-Ябланица и Севлиево-Ябланица-автомагистрала "Хемус" в област Ловеч.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53