КФН предупреждава, че продължава да действа фирма с отнет лиценз

Снимка: Капитал

Комисията за финансов надзор (КФН) предупреди инвеститорите, че компанията с отнет лиценз "Глобъл Маркетс" е променила името си, като новото силно наподобява наименованието на дружество, което е лицензирано от надзорните органи на САЩ и на Великобритания. Според съобщение на КФН новото име на "Глобъл маркетс" е "Интерактив Брокеридж", което напомня името на един от най-големите световни онлайн брокери "Интерактив Брокерс" дружество, лицензирано да предостави инвестиционни услуги на американския и на британския пазар. 

Потенциалните инвеститори трябва да имат предвид, че това са две различни дружества, предупреждава българският финансов регулатор и припомня, че лицензът на "Глобъл маркетс" за извършване на дейност като инвестиционен посредник е отнет принудително от КФН от 14-и юли миналата година за извършени от компанията и нейни служители системни нарушения на Закона за пазарите на финансови инструменти и активите по прилагането му.

Решението на Комисията е потвърдено окончателно от ВАС. Но независимо от решението за отнемането на лиценза, дружеството продължава да сключва договори с клиенти, като обявява, че действа като финансова институция, твърдят от Комисията за финансов надзор.

"Глобъл маркетс" ООД не е бил и не е регистриран като финансова институция в публичния регистър, водена от БНБ, пише още в съобщението на регулатора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53