Хидрогеолози ще помагат на Сливен в борбата с наводненията

Снимка: Радио Шумен

Хидрогеолози ще помагат на община Сливен в борбата с наводненията и високите подпочвени води. Общинските власти предприемат мерки за преодоляване на последиците от последните дъждове, причинили пропадане на къща в центъра на Сливен. 

Обилният дъжд, некачествената пътна настилка и вибрациите от тежките камиони, ангажирани с изграждането на водния цикъл в града, са вероятната причина за отварянето на огромна яма в семейна къща на улица "Ген. Столетов" в Сливен. От пропадналата в приземения етаж улична настилка се е напукала и самата къща. От общината обещаха съдействие на пострадалото семейство. Община Сливен взема мерки за преодоляване на последиците от дъжда и силния вятър в събота.

Ново свличане на земни маси има в с. Сотиря, които се почистват, а пътят е сигнализиран. Работи се по повредената хидроизолация и покрив на здравната служба в с. Злати войвода.

Възложено е на хидрогеолози да дадат препоръки за селищата с проблеми от високите подпочвени води. Отводнителни канавки, дренажи и канали ще се изграждат в Тополчане, Злати войвода, Старо село, Биково, Глуфишево, Чокоба, Камен и град Кермен. Предприемат се спешно аварийни дейности по коритото на река Асеновска в Сливен. Свлачищата в селата Раково и Въглен са обезопасени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53