МРРБ взема превантивни мерки, за да няма бедстващи райони

Снимка: БГНЕС

Нови свлачища в Смолянско от тази нощ налагат движение с повишено внимание по пътищата в района. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова:

Нормално е в ситуация, в която имаме много активизирани свлачища и свлачищни процеси, да има падащи камъни, затова предупреждаваме водачите да карат с повишено внимание, защото това тепърва предстои за съжаление и по пътя Кричим-Девин и пътя Асеновград-Чепеларе. Всяка нощ, включително и тази нощ, имаме активирани, макар и в доста по-малък обем и мащаб, свлачища. Към момента в нашия общ регистър на свлачищата, има регистрирани над 1850 свлачища. Само за последните два месеца над 26 новорегистрирани, много активирали се свлачища на територията на страната.

Министър Павлова увери, че се вземат превантивни мерки, за да няма откъснати селища, бедстващи хора и спиране на тока след започналите снеговалежи в Смолян, Кърджали и Хасково:

И през тази нощ имаше обилен снеговалеж. Превантивно, за да няма откъснати селища, бедстващи хора, защото все пак единственият достъп до Смолянска област е само по път, няма друг достъп, затворихме още снощи пътя за тежкотоварните автомобили като превенция, тъй като искам да ви кажа, че само за тази нощ допълнителната снежна покривка, която се натрупа, е над 25 сантиметра в Смолянска област. По високите места и в Смолян, и в Кърджали също вали сняг, продължава да вали. Републиканските пътища обаче не са затворени, проходими са при зимни условия и там няма проблем. Там, където общините поискат съдействие за по-малките населени места и махали, до които няма достъп, разбира се, ще окажем съдействие. Аз се надявам и на мобилизацията на общините, защото, в края на краищата, те имат ангажимента за общинските пътища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53