Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Български инвеститори придобиха една четвърт от новия външен дълг", съобщава "Сега". Според бившия финансов министър и сегашен депутат от ДПС Петър Чобанов, финансовото министерство трябва да бъде похвалено.

"Монитор" цитира анализатори, които са  заявили, че България е избрала най-добрия момент за дълга.

"Германия задейства предпазна клауза срещу българското правосъдие", пише на първа страница "Сега". Съдилищата в Олденбург и Бремен отказват да връщат арестанти заради лошите условия в затворите у нас.

"Пламна война за зарзавата", пише "Телеграф" на първа страница. Търговците от зеленчуковите борси в страната обявиха война на местните производители на дребно, които продават стоката си извън пазарите на по-ниски цени.

Според "Стандарт", за Великден агнешкото месо ще е евтино, килограм живо тегло се продавало за 5-6 лева.

Според "Новинар", има ръст на теглени заеми за здраве и учение. Банките ни спонсорират най-често за ремонт и нови мебели.

"Държат под денонощно наблюдение 12 реки", информира "Преса".

Друго заглавие от днешния брой на вестника гласи: "Бум на варицела в цялата страна".

По повод информацията от сряда за продажба на акциите на БТК, собственост на Цветан Василев, депутати от ГЕРБ  и ДПС са коментирали, че ако има сделка, тя веднага ще бъде атакувана в съда.

Водещото заглавие на "Труд" е с мотото: "Нищо старо не е забравено". "Нареждат на КАТ да ни тероризира трайно", слагат камери и прехвърлят отговорността за тях на местната власт, пълнят шосетата със следящи устройства.

В интервю за "24 часа", вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заявява, че коалиционният партньор АБВ ще получи внимание, щом се оплаква от липса на такова. И още - правителството започва сериозна работа за ограничаване на контрабандата, с което ще ограничи паричния ресурс за купуване на гласове на местните избори. Часовият вестник помества репортаж за  учителката Поля Даскалова, извършила обир на банка преди 5 години. Сега тя е във Франция и помага при отглеждането на внуците си.

Източници на "Труд" са съобщили за 13 на сто съкращения на персонала в системата на Министреството на земеделието. Вицепремиерът Калфин пък прехвърля от бюджета към европрограми издръжката на служители в социалното министерство.

Водещото заглавие на съботния брой на "Дума" е: "Шуробаджанащина във ВиК-София област". Връщат директор, оставил дружеството с 400 хиляди лева дългове, казва депутатът от левицата Корнелия Нинова.

Два месеца след нападението, при което бяха убити девет служители на вестника, "Шарли ебдо" се разцепи заради спор кой да е собственик на акциите, съобщава "Монитор".

В "Телеграф" можете да прочетете как попадналите в затвора престъпни босове стават писатели и поети. След като Ивелин Банев-Брендо прегърна източната философия и издаде книга, Янко Ваташки с прякор Лудия прописал стихове.

В интервю за "Стандарт", видният фолклорист, проф. Георг Краев твърди:"Простотията си е наш проблем". "Върнахме се към стиха на Вапцаров:"Народът прост, животът тежък, скучен..."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53