Преглед на печата

| обновено на 25.03.15 в 09:20
Снимка: БГНЕС

Продажбата за 1 евро на БТК и 2 военни завода е сред основните теми в печата днес. Главният редактор на вестник ТРУД Петьо Блъсков е изпратил питане до френския посланик у нас дали се е срещал с белгийския гражданин Пиер Луврие и в качеството си на какъв го е приел. Вчера стана ясно, че Луврие е купил активи за милиард от Цветан Василев. СТАНДАРТ добавя, че инвеститорите през цялото време са изтъквали европейския си произход, като дори са показали белгийския паспорт на Луврие, издаден в Москва. Според ПРЕСА "банкерът беглец" Василев доограбва държавата. Изданието твърди още, че с мнимите инвеститори се повтаря аферата "Кремиковци".

Другата водеща тема в печата е за разбилия се Ербъс на "Джърмануингс" и загиналите 150 души на борда. МОНИТОР припомня, че преди броени дни от  "Луфтханза", чиято собственост е нискотарифната "Джърмануингс", са признали за подобен случай с нейн самолет, започнал рязко да пада. Причината била в обледеняване на сензорите, което предизвикало подаване на неправилни данни в бордовите компютри и те задали на машината неправилен ъгъл на полета. Пилотите овладели самолета, едва след като изключили компютъра и преминали напълно на ръчно управление.

Изваждането на подслушването от МВР, не само не е довело до намаляване, а дори е предизвикало рязък ръст в прилагането на специални разузнавателни средства, четем в днешното издание на в. СЕГА.

От НОВИНАР научаваме, че Брюксел ще плати 250 млн. евро за пристанищата в България и Румъния. Парите са за развиване на черноморското сътрудничество, като се отчита, че сините икономики на България и Румъния генерират 160 хиляди работни места и 1,2 млрд. евро.

На първата си страница ДУМА пише, че тайните търгове за отдаване под наем на плажове масово се печелят от току-що създадени предприятия. Примерът е пловдивска фирма, която с 10 лв. капитал взима концесия за 2 млн. лв.

Шефовете, а не министри да решават дали да се отработват дни между празниците. За тази идея на председателя на икономическата комисия в Парламента Петър Кънев 24 ЧАСА  отделя цяла страница. Ще се обсъжда и идеята извънредният труд в събота да отпадне.

От КАПИТАЛ ДЕЙЛИ научаваме, че българска IT компания въвежда софтуерна система за 2 американски музея-Националната галерия по изкуствата във Вашингтон и Метрополитън мюзиъм в Ню Йорк. Проектът е на стойност 2 млн. долара, а компанията ще предостави платформата безплатно на българските учреждения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53