Български туристически оператор обяви фалит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският туроператор "Арайвалс ИДИ" обяви фалит, заради свръхзадлъжнялост. Близо 300 души, закупили туристически пакети за предстоящите почивни дни, няма да могат да осъществят пътуванията си, показва проверка на Комисията за защита на потребителите, която още от вчера работи по казуса. Няма потърпевши българи, които в момента да са в чужбина. 

Планираните за днес и утре пътувания до Сардиния, Римини и Левкада, на които трябваше да заминат близо 300 души, няма да се осъществят. Вчера в 17 часа хората, закупили туристически пакети на фирмата, са били уведомени по телефона, че фирмата е обявила фалит. От "Арайвалс ИДИ" препоръчват на всички, закупили техни пакети, да се обръщат към застрахователя - "Евроинс".

Комисията за защита на потребителите вече е започнала проверка. Набират се доказателства и случаят ще бъде разгледан във връзка с прилагане на нелоялна практика от страна на търговеца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53