Служители на МВР излязоха на символичен протест пред полицията в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Близо 60 полицаи, пожарникари и служители на МВР излязоха на символичен протест пред полицията в Шумен в подкрепа на колегите им, които днес протестират в столицата.

Служителите от Шумен изразиха несъгласието си с политиката в сектор "Сигурност" чрез трикольорни лентички, а полицай Ивайло Шипанов оповести "отворено писмо" към гражданите и управляващите. 

Поводите за недоверие към МВР са много и то с основание, подчерта Шипанов: Дори ние, като служители, вече се чувстваме безсилни и не знаем как можем да се преборим за реформите в МВР. Искаме да спрем да говорим по принцип за заплати, за социални придобивки, за възраст за пенсиониране. Искаме да говорим за това, как да направим МВР ефективно, да е работеща институция и да е в полза на гражданите и на обществото, тъй като ежедневно се срещаме с куп пречки, изразяващи се в голяма по обем нормативна база, която е постоянно променяща се.

Запитан смята ли, че може да се стигне до оставки, Шипанов отговори: Ще бъдат поискани, да. Протестите ще продължат, докато постигнем реален социален диалог с тези, които ни ръководят, и докато видим, че ни зачитат като специалисти в сферата, в която работим, подчерта Шипанов.

Шуменци ще се включат в протестния палатков лагер пред Народното събрание на 24-ти юни

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53