Преглед на печата

Всички вестници информират и коментират петъчните атентати. Заглавието на първа страница на Стандарт гласи "Петък, ден за джихад". 200 жертви в 4 държави, още толкова ранени. "Ислямисти ляха кръв на три континента" е интерпретацията на Телеграф.

Според водещото Сега, бизнесът е готов за по-радикални протести заради скъпия ток. Енергийният министър обеща плахи съкращения на разходите за консултантски услуги, но това няма да е достатъчно, за да се спре увеличението на цените на тока, допълва изданието.

Труд публикува на първа страница снимка от волейболния мач на нашите национали на Европейските игри в Баку и пише "България в битка за златото във волейбола". Телеграф добавя "Волейболистите на финал след 35 години чакане".

Преса информира "Изненада, Блатер иска нов мандат начело на ФИФА". Водещото заглавие на вестника е посветено на поредната идея без смисъл, приета от нова общинска наредба за чистотата в столицата, която предвижда глоба до 1000 лева за хората, които ровят в кофите с боклук. Идеята е безсмислена, коментира вестникът, защото ровещите в боклуците бездомници нямат нито пари, нито лични документи.

"Крадат мотори за 30 секунди", предупреждава Телеграф. Товарят по три машини с бус на един удар от гараж.

Според Сега, управляващите лишават голям брой хора от помощи при бедствия. Това става ясно след приемане, на първо четене, на промени в Закона за защита при бедствия. Темата е водеща за днешния брой на Монитор, който пише "Държавата помага при бедствие само на бедните", закон ни задължава да предприемем мерки за защита на имуществото си.

Водещото заглавие на Труд е "Нова измислица на милиционерщината по пътищата; КАТ ни дебне от два храста". интерпретацията на тази мярка в "Новинар" обаче гласи "Нова акция по магистралите; умни камери ловят джигити".

"Мутри пребиха работник с камъни", пише Стандарт. Побеснял шофьор уби 47-годишен баща на три деца, защото се опитал да спре колата му, която се движела в ремонтиращ се участък на пътя.

От 24 часа можем да научим кои са българите с влог в швейцарския клон на британската банка ЕйчЕсВиСи. Това са 73-ма души и една офшорна компания, според разследване на вестника.

"Гей парадът е демонстрация на греха", казва в интервю за Монитор епископ Христо Пройков, апостолически екзарх на Католическата апостолическа църква у нас по повод днешното гей шествие в София. В Сега сънародникът ни Христофор Караджов, живеещ в Лос Анджелис, призовава, по повод парада, раздразнените от прайда да се успокоят, мразещите да се погледнат в огледалото, а неуверените да си спрат телевизора.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53