Американската полиция разследва предлолагаем фалшив сигнал за стрелба в "Нейви ярд"

| обновено на 02.07.15 в 17:35
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в американската столица Вашингтон разследват предполагаем фалшив сигнал за изстрели в комплекса на  военноморските сили на САЩ Нейви Ярд. Органите на реда са били изпратени на място след телефонно обаждане за това, че е видян човек с оръжие. Работещи в Нейви Ярд заявиха за местни медии, че не са чули изстрели.

Около два часа след сигнала полицията вдигна блокадата в района около Нейви Ярд. По-рано в комплекса, в който работят хиляди служители можеше да се види изключително засилено полицейско присъствие, а в небето -  кръжащ хеликоптер в отговор на телефонно обаждане за потенциален стрелец. На работещите там е било наредено да отидат на безопасно място, докато в базата в бил наложен ограничен достъп.
Органите на реда претърсваха сгради на комплекса и в крайна сметка не потвърдиха наличието на стрелец и съобщиха, че  няма жертви и ранени.
През септември 2013-та година при престрелка в Нейви Ярд работещия за военните Арън Алексис уби 12 цивилни преди да бъде разстрелян от полицията.
Нейви Ярд е най-старата военноморска база в Съединените Щати и се намира в близост до сградата на американския Конгрес и Белия Дом.
Съобщението за предполагаемият инцидент се появи на фона на информации за възможност за терористични атаки в Съединените Щати около Деня на независимостта, който се отбелязва на 4-ти юли.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53