По информация на "Четири лапи"

В София безстопанствените кучета намаляват, до края на лятото ги преброяват отново

Общините все още искат просто да махнат тези четириноги, не ги третират като живи същества, които не са в града по своя воля. Все повече се осиновяват кучета, котки и дори коне, обяснява Явор Гечев

Снимка: Фондация Четири лапи
Най-голям е броят на осиновените безстопанствени кучета в областите София, Русе, Бургас и Стара Загора. Това показва анализът на получената от общините информация за изпълнението на програмите за овладяване на популацията от безстопанствени кучета. Осиновените кучета в страната през 2014 година са 2336. При изпълнение на общинските програми за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в страната през 2014 г. са заловени над 20 хиляди кучета. Кастрираните и обезпаразитени кучета съгласно Закона за защита на животните са над 15 хиляди.

След официалната информация чуйте интервюто на Ана Попова с Явор Гечев - ръководител на отдел „Комуникации“ към българския офис на фондация „Четири лапи“.

Благодарение на организацията през миналата година са осиновени над 50 животни - кучета и котки. То този момент за 2015-а те са около 20. Усилията на фондацията обаче са насочени към превенцията т.е. кастрация на животните.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!