И.д. кмет на Куклен и бизнесдама влизат в съда за корупция

| обновено на 07.07.15 в 16:53

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт за подкупи, търговия с влияние, длъжностно и документни престъпления срещу Надежда Минчева, собственик на фирма за доставка на хранителни продукти, и Костадин Павлов, изпълняващ длъжността кмет на Община Куклен. 

Обвинението цитира подкуп, получен от Павлов в размер на 3 000 лева. Той е взет чрез трето лице, а целта е била да се манипулира в полза на Минчева обществената поръчка за изхранване в детските заведения на стойност 74 327. Това е станало като офертите за конкурса са били отворени и сравнени предварително. 

Схемата се е развивала през 2013 година. На следващата година - срещу 1200 лева кметът е повлиял на друг служител на общината отново да съдейства фирмата "Надежда 2000" да спечели поръчка.

Най-тежкото, предвидено от Закона, наказание за престъпленията, в които Павлов е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години, глоба до 25 000 лева, конфискация на до една втора от имуществото на виновния и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия или дейност, а за тези, в които е обвинена Минчева - лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Павлов и Минчева са с мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 4 000 лева.

Заради престъпни взаимоотношения с Минчева с повдигнати обвинения е и бившият кмет на район "Централен" в Пловдив Райна Петрова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!