Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

„Гърция се върна за преговори, но с празни ръце“, пише КАПИТАЛ DAILY. „Броени дни след референдума Гърция и еврозоната възобновиха преговорите, но Атина не направи очакваното от партньорите й ново предложение за реформи срещу пари“, а „Европейската централна банка усили натиска върху гръцките банки“ като поиска по-големи обезпечения в замяна на ликвидна подкрепа, пише вестникът.

Търговци и хотелиери твърдят, че „за туристите в Гърция има всичко - засега. Ако банките не отворят, след десет дни може да се стигне до недостиг на стоки“, предупреждава 24 ЧАСА.

Атина иска двугодишна програма за подкрепа. Гърция може да се окаже дупката в лодката, която ще потопи Европа, пише МОНИТОР.

Заради жълт код за юлските жеги болниците в цялата страна са в пълна готовност да „охлаждат“ всички, на които слънцето е дошло в повече, съобщава НОВИНАР.

24 ЧАСА цитира постоянния представител на Световната банка у нас Антъни Томпсън, който заяви, че „България има извънредно високи директни заплащания в здравната система - хората плащат двойно повече от препоръката на Световната здравна организация“.

„BG болниците са големи и гълтат много пари“, пише МОНИТОР по същия източник.

В същото време „всеки пети беден няма достъп до здравни грижи“, сочи ДУМА в челната си публикация. „Доходите на над 4 процента от домакинствата са паднали под линията на бедност заради доплащане на лекарства и здравни услуги.“

„България може да загуби милиони евро от Европейската комисия заради ВЕИ-та“, пише СЕГА. „Брюксел счита за недопустимо с пари от фондовете да се финансират проекти, които печелят и от продажбата на ток на преференциални цени“, отбелязва вестникът.

ТРУД посвещава водещата си публикация на твърденията за побой, извършен от полицаи над момче и момиче в столицата в края на миналата година. „Ченгета безчинстват в центъра на София. Позор с пагон и позната марка - I РПУ-София“, отбелязва вестникът в голямо заглавие на първата си страница.

„Шефове горят за ченгета биячи“, твърди СТАНДАРТ. „Двама полицейски началници може да изгорят заради брутален побой, извършен от техни подчинени. Вестникът визира Даниел Пашов и Никола Панчев, които сега са начело на варненската дирекция на МВР и на Охранителна полиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53