Преглед на печата

"Сотир Цацаров и Радан Кънев се разбраха за съдебната реформа" четем  в Стандарт. Срещата между тях продължи по-малко от час, а след нея при главния прокурор беше и правосъдният министър Христо Иванов. Според изданието конституционните промени ще бъдат гласувани идната седмица.

В интервю за 24 часа съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев и здравният министър Петър Москов заявяват, че, ако съдебната реформа не тръгне до 10 дни, страната ни ще бъде изправена пред политическа криза и нови парламентарни избори.

"Електроразпределителното дружество ЧЕЗ дискриминира ромите", пише Монитор, като се позовава на позиция на  Европейския съд, относно качването на електромери по-високо върху стълбовете в ромския квартал на Дупница . Според говорител на чешката компания, уредите за отчитане са били поставени още преди ЧЕЗ да влезе на българския пазар.

Гръцката "Юробанк“, чието дъщерно дружество у нас е "Пощенска банка“, купува 80 клона на "Алфа банк“ в България за номиналната сума от 1 евро, съобщава Телеграф, цитирайки агенция Ройтерс. Не е ясно дали купуването на българската клонова мрежа на "Алфа банк“ ще стане през "Пощенска банка“ или през трезора майка, както и дали ще бъдат слети клоновете на двете банки, уточнява публикацията.

"От април до юни в София сделките с имоти растат с 26 на сто" е  водещото заглавие за вестник Преса. Ръст има и при тегленето на кредити от банките. По данни на БНБ през първите 5 месеца на годината хората са изтеглили нови заеми на обща стойност 752 млн. лв., което е 68 % повече спрямо същия период на миналата година.

"В над 1600 селища у нас не достига хляб", предупреждава от първа страница вестник Дума. Изданието цитира изказване в пленарна зала на Корнелия Нинова от БСП, според която от 1993 г. насам държавата отпуска пари за доставки на стоки от първа необходимост в труднодостъпни населени места, а сегашното правителство е първото, което спира тези средства, казва още Корнелия Нинова.

"В понеделник представят 2-годишен план за ВМЗ - Сопот", пише Новинар. Вестникът цитира ръководството, според което дейността на предприятието е обезпечена с договори, а работниците получават редовно трудовите си възнаграждения.

"На всяка 4-та минута линейка при слънчасал или пиян" четем в Труд. Равносметката от една дневна смяна в столичната Спешна помощ е близо 200 обслужени адреса. Зачестяват и инцидентите с плажуващи по басейните, предупреждават медиците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53