Преглед на печата

"Армия и доброволци борят огъня в Рила", пише на първа страница "Преса". 15 румънци, гости на Рилския манастир, са се присъединили като доброволци в гасенето на огъня. Теренът е труднодостъпен, но разрастването на пожара е спряно.
"Въжета потопиха хеликоптер", трима се спасиха по чудо в морето край Царево е водещата тема на "Стандарт". Всичко това става пред погледа на плажуващите. 61-годишният пилот Венцислав Тотев возел двама софиянци в атракционно-туристически полет, машината летяла ниско и, според основната версияр въжета от друг атракцион объркали пилота.
Журналистите от "Преса" са научили, че Министерството на отбраната е възложило на "Алфа рисърч" да проучи общественото мнение срещу 12 хиляди лева. Заявката е направена през юни. Не е ясно защо е поръчано това изследване, защото месец по-късно ведомственият вестник публикува изследване на Института за перспективни изследвания на отбраната. Освен това, всяка година държавният Център за изучаване на общественото мнение проучва общественото мнение и изследва рейтинга на държавните институции.
Доматите са поевтинели с 30 процента за една севмица на борсите за търговия на едро, пише "Новинар". Цената на дините също е намаляла до 37 стотинки за килограм. Значително са поветинели също морковите и зеленият пипер.
"Жегата праща деца в кома", столичната Бърза помощ прегряла от колабирали хора, пише "Телеграф". 
Сряда ще е най-топлият ден за годината с очаквани над 41 градуса, информира от първа страница "24 часа". Изданието се позовава на синоптика Симеон Матев, който прогнозира, че дори и по морето ще е нетипично горещо, жегите ще се задържат и през първата седмица на август. "Жега от Сахара още десет дни", 42 градуса в сряда, но няма да са рекордни, пише на първа страница "Новинар". И този вестник цитира прогнозата на синоптика Симеон Матев, като припомня рекорда от 45 градуса и 2 десети от средата на миналия век в град Садово.
"Телеграф" информира, че на битака в София се продават тъпани от протеста срещу Орешарски през лятото на 2013 година. По тъпаните все още стои лепенка с надписа "оставка", цената е 50 лева за бройка. 
"Успях да разбия мита, че монарсите не са демократи" е озаглавено интервюто с бившия премиер Симеон Сакскобургготски в "24 часа". Вестникът отпечатва интервюто на бившия престолонаследник за телевизия Си Ен Ен, в което Сакскобургготски заявява, че в смъртта на баща му цар Борис Трети има нещо повече от един инфаркт и иска да разбере истината.
"Стандарт" съобщава, че Димитър Бербатов ще сключи договор с турски отбор, защото иска дъщерите му да учат в София. Голямата му дъщеря ще е в първи клас догодина, уточнява вестникът.  Резервните варианти били Гърция или отново Великобритания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53