Л. Павлова: Очакваме да въведем зимна мобилизация за пътната поддръжка от 15 ноември

Предвидени са 50 милиона лева

Снимка: Катя Чорова

50 милиона лева са предвидени в бюджета на Агенцията пътна инфраструктура за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Това съобщи във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, като подчерта че подготовката за зимата вече е започнала:

Започнаха срещите по всички области, за да се видят фирмите, да се види каква е готовността, наличните материали и машини. Очакваме официално да въведем зимна мобилизация и готовност от 15 ноември. Разбира се, ако се наложи, ще бъде въведена и по-рано. На високопланинските проходи, разбира се, още от началото на ноември ще има готовност и мобилизация.

Министър Павлова каза още,че днес предсрочно е отворен ремонтиран участък от магистрала ,,Хемус,,:

Днес пускаме предсрочно затвореното за движение платно на магистрала "Хемус" , което се ремонтираше,така чесе надявам, че това значително ще облекчи трафика. Също така е създадена организация за утре, в празничния ден, в който очакваме голямото завръщане. Апелирам да не се изчаква последния момент. Създадена е организация за двупосочно движение и за ревересивно движение , за да има две платна в посока София.

Поради очакванията за засилен трафик във вторник, от Пътна полиция призовават шофьорите да планират навреме своето завръщане и стриктно да спазват на правилата за движение. От " Гранична полиция" препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните на Кулата и Маказа пропускателни пунктове - "Илинден", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград". Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53