Художници от пет държави се събраха на пленер в Рударци

18-ият Международен пленер по живопис „Арт студио Рударци” бе открит снощи. Пленерът се организира традиционно в навечерието на Деня на Перник - 19 октомври, и с него се дава старт на проявите, посветени на празника. 

Пленерът се провежда в Рударци. Организатори са Община Перник и Галерия Перник, а в тазгодишното издание участват художници от Русия, Италия, Черна Гора, Сърбия и българските градове Перник, София, Благоевград и Кюстендил. Темата е "Перник - дух и колорит". Пленерът бе открит от кмета на Перник Иван Иванов. Той пожела на участващите приятен престой в общинската база и вдъхновение. С пожелание за ползотворна работа и вдъхновяваща атмосфера, приветства творците и директорът на Галерия "Перник"  Елена Темелкова. 

Чувствам се удовлетворен, че и тази година, макар и с много трудности, успяхме да организираме пленера и се надявам да се родят стойностни произведения, каза председателят на местното представителство на СБХ Валентин Топалов. По традиция с творбите, създадени по време на пленера, ще бъде подредена изложба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!