Пандемията на домашното насилие

Осем жени са убити от партньорите си от началото на извънредното положение. Организациите, които управляват горещите линии за пострадали от насилие, съобщават за сериозен ръст на сигналите. Случаите, за които се търси помощ в момента са много..

публикувано на 27.05.20 в 11:18

Детските градини в община Гоце Делчев ще започнат да приемат деца от 1 юни

Детските градини и яслата в община Гоце Делчев ще започнат да приемат деца от 1 юни, а тези директори, които са решили, че им е нужна още подготовка, могат да сторят това и от 2 юни. След направено подробно проучване на нагласите на родителите от страна на..

публикувано на 27.05.20 в 10:55

Движението по пътя между село Баничан и Гоце Делчев се осъществява в едната пътна лента

Около 09:20 часа на пътя между село Баничан и Гоце Делчев, е настъпило ПТП между товарен автомобил и лек автомобил, при което са нанесени материални щети, информира пресцентъръ на ОД МВР – Благоевград. По първоначални данни няма пострадали при..

публикувано на 27.05.20 в 10:21

Преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в престижна международна конференция

Преподаватели от катедра "Културология" към Факултета по изкуствата и катедра "История" към Правно-историческия факултет участваха в престижна международна конференция в Турция. Сложната епидемиологична обстановка не попречи да се реализира предвидената..

публикувано на 27.05.20 в 10:17

Община Благоевград с нов договор за 26 милиона лева по екологичен проект

Община Благоевград подписа договор за над 26 млн.лв за пълен инженеринг по проект „Проектиране и изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци за регионална система за управление на отпадъците на Регион Благоевград“...

публикувано на 27.05.20 в 08:44

10 нови излекувани от Covid-19 в област Благоевград, няма новозаразени

През последното денонощие у нас са установени нови 17 положителни лица,  съобщи на брифинг тази сутрин доцент Димо Димов от Националния оперативен щаб .  Общият брой на заразените у нас достигна 2460. 11 от новите случая са в София, като трима са в..

публикувано на 27.05.20 в 08:15

Облачно с краткотрайни валежи

Днес преди обяд, главно над източните райони ще преобладава слънчево време. Над останалата, по-голяма част от страната ще има значителна облачност, след пладне на много места с краткотрайни валежи, на места и с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен,..

публикувано на 27.05.20 в 07:38

Почистват коритото на река Места

Вследствие на безконтролното изхвърляне на битови отпадъци , коритото на река Места, се превърна в сметище. Община Разлог се зае с почистването. Отпадъците са депонирани на Регионално депо за неопасни отпадъци-Разлог. По случая се е самосезирала и..

публикувано на 26.05.20 в 19:26

Нов треньор на вратарите в „Пирин“

   ФК „Пирин“ (Благоевград) си осигури услугите на един от най-високо котиращите се специалисти в България, който ще отговаря за развитието на вратарите в клуба. Младият специалист Дилян Илиев от днес става основна част от благоевградския клуб и..

публикувано на 26.05.20 в 18:15

Сдружение "Нов избор" – Кресна с нов социален проект

Сдружение "Нов избор" - Кресна започна реализацията на проект за личностно развитие на лицата с психични разстройства и интелектуални затруднения по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът е на стойност близо 94 хиляди лева,..

публикувано на 26.05.20 в 16:46