На 5-и октомври Банско празнува 108 години от Освобождението

На 5-и октомври Банско празнува 108 години от Освобождението от османско владичество. Банско е първото селище от Пиринския край, което получава своята независимост от турската власт. Градът е свободен, след като  в него влиза четата на..

публикувано на 30.09.20 в 13:57

Районната прокуратура в Петрич с обвинение към гръцки граждани

Районната прокуратура в Петрич е привлякла към наказателна отговорност двама гръцки граждани – баща и син, които като шофьори на автобус са превели през граничния пункт Кулата осем мигрантиот Сирия. Автобусът е бил с българска регистрация. Това каза за..

публикувано на 30.09.20 в 13:47

Двама кандидати за директорския пост в музея в Петрич

Двама кандидати се явиха за участие в обявения конкурс за длъжността „Директор“ на Исторически музей – Петрич. Това са: Методи Бисерков и Тодор Тараков, които вече са заемали този пост през годините назад.  Конкурсът за директор на Историческия музей..

публикувано на 30.09.20 в 12:59

Подновяват маркировката в Гоце Делчев

Започна традиционното есенно подновяване и освежаване на пътната маркировка в Гоце Делчев.  Днес основно ще се работи по ул. "Панаирски ливади" и бул. "Гоце Делчев", а от утре до края на седмицата ще се освежава маркировката по улиците "Стара..

публикувано на 30.09.20 в 11:47

Шест са новозаразените с коронавирус в област Перник

Шест са новозаразените с коронавирус в област Перник за изминалото денонощие по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19.  Сред тях е и 2 – годишно дете от София, което по време на карантината ще пребивава в пернишкото село Рударци,..

публикувано на 30.09.20 в 11:28

Георги Икономов става независим общински съветник

На редовна сесия на Общинския съвет в Банско бившият кмет Георги Икономов, който вече е част от партия „Републиканци за България“, обяви, че остава в местния законодателен орган като независим съветник.  Георги Икономов беше водач на листата на партия..

публикувано на 30.09.20 в 11:18

ОбС в Трън ще заседава днес

ОбС в Трън ще заседава днес от 14 часа.  Съветниците ще се запознаят с отчета за касовото изпълнение на бюджета за м.г. и ще гласуват актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост.  Ползването на училищния..

публикувано на 30.09.20 в 10:59

Областният информационен център в Кюстендил с нова инициатива

Инициативата "Европейски инвестиции в моя град" организира Областният информационен център в Кюстендил, на 4 октомври, като част от ежегодния общински "Празник на плодородието", съобщиха от центъра. По време на събитието жителите и гостите на града..

публикувано на 30.09.20 в 10:43

РЗИ: 24 нови случая на коронавирус в Благоевград

От РЗИ – Благоевград информират, че на територията на област Благоевград новорегистрираните случаи с COVID-19 са 48. В Благоевград новите случаи са 24. В Сандански са 4, в Петрич и Разлог има по 3 нови случая. В Симитли, Гоце Делчев и Абланица..

публикувано на 30.09.20 в 10:34

Започна техническа рекултивация на старото сметище в Трън

Започна техническа рекултивация на старото сметище в Трън, съобщиха от Общината.  Нарушените следствие на многогодишната им експлоатация терени ще бъдат възстановени по проект по оперативна програма „Околна среда”, като финансирането е в размер на 326 532..

публикувано на 30.09.20 в 10:09