След 20-годишно чакане – реконструират основно осем улици в Благоевград

Осем улици в Благоевград ще бъдат основно реконструирани. Това са улиците „Васил Априлов“,„Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“. Стартът на проекта беше даден..

публикувано на 22.04.21 в 12:07
Лина Ангелова, Венера Мелеки, Светлана Галианова, Пламен Кумпиков и Станислав Кимчев след предпремиерното представление

Премиера на Камерна опера – Благоевград

На 22 и 23 април 2021 г. от 19.00 ч. в Камерна опера – зала „Камерна сцена” са премиерните представления на „Слугинята господарка" (на италиански „La serva padrona") от Джовани Батиста Перголези.  Режисьор на постановката е Станислав Кимчев, диригент –..

публикувано на 22.04.21 в 11:50

Представители на различни етноси и националност са включени в проект на кюстендилска танцова формация

Представители на различни етноси и националности са включени в проект на кюстендилска танцова формация Представители на различни етноси и националности, живеещи в Кюстендил, са включени в проект на кюстендилската танцова формация "Партньори". Проектът..

публикувано на 22.04.21 в 11:37

Реплики на шедьоври на световното изкуство, но с предпазни маски, представят в Перник

Реплики на шедьоври на световното портретно изкуство, но с предпазни маски представят „Новите майстори” от Кюстендил. Изложбата е озаглавена "Stay Home-Art", а премиерата ѝ е в Перник. Картините са рисувани в продължение на една година- по време на..

публикувано на 22.04.21 в 11:33
Пирин

Национален парк "Пирин" отбелязва Деня на Земята – 22 април

Дирекцията на „Национален парк Пирин“ организира почистване на подходите към защитената територия и местата за отдих. Дейността е част от инициативите за отбелязване Деня на Земята – 22 април. Всеки желаещ може да се включи в кампанията, която ще..

публикувано на 22.04.21 в 07:16

Предимно слънчево, с температури 19-24 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад-югозапад облачността, първоначално висока, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски по..

публикувано на 22.04.21 в 07:05

80 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград

80 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград, в Перник - 48 и в Кюстендил - 25.  Почти двойно повече са излекуваните през последното денонощие от новозаразените с коронавирус, съгласно данните на Единния информационен портал.  2002 са..

публикувано на 22.04.21 в 07:04

Община Сандански с инициатива за Деня на Земята

По повод 22 април - Международен ден на Земята, община Сандански организира инициатива във всички детски градини на тема "Как да пазим планетата Земя и как можем заедно да я направим по-красива и чиста". Празникът на Земята започна в детска градина..

публикувано на 21.04.21 в 17:16

Започват аварийни мерки за укрепването на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил

Инженерно-геоложки проучвания по прилагането на аварийни мерки за укрепването на минарето и аркадата на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил ще ограничат преминаването по дясното улично платно /посока пазара/..

публикувано на 21.04.21 в 17:16

Окръжният съд в Кюстендил насрочи делото "Дупнишка популярна каса" за разглеждане по общия ред

Окръжният съд в Кюстендил насрочи делото "Дупнишка популярна каса" за разглеждане по общия ред. Съдът остави без уважение исканията на двамата защитници на подсъдимата Ивона Близнакова за прекратяване на..

публикувано на 21.04.21 в 17:13