Голям пожар край Сатовча

Служители от трите горскостопански участъка на „ДЛС Дикчан“ участват в гасенето на пожар в землището на Сатовча, местността Вълнев рид. Първоначално огънят обхваща самозалесила се иглолистна растителност, както и залесена горска територия с бреза...

публикувано на 29.02.24 в 14:26

Разкриха лаборатория за канабис в Кочериново

База за отгреждане на канабис е разкрита в град Кочериново, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Задържан е  31-годишен благоевградчанин. Образувано е досъдебно производство по случая, работата продължава под надзора на прокуратурата...

публикувано на 29.02.24 в 14:12
Комисар Йордан Дундаков / третият от ляво на дясно/ представи новата система за обслужване на гражданите

Без опашки в пункта на КАТ в Перник

Нов технологичен ред премахна опашките от чакащи за регистрация и пререгистрация на пътни превозни средства в пернишкия квартал "Калкас", съобщи директорът на „Охранителна полиция” в ОДМВР комисар Йордан Дундаков. Гражданите вече се обслужват на едно..

публикувано на 29.02.24 в 14:07

Внук преби баба си в Перник

Внук е нанесъл побой над 78-годишната си баба в Перник, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден през нощта на 28 февруари в дежурната част на Второ районно управление. Полицаите реагирали незабавно и на място задържали 21-годишния младеж.  В резултат..

публикувано на 29.02.24 в 13:51

Започва кампанията за събиране на местни данъци и такси в Перник

С 1. 5 млн. лв. повече са планираните постъпления от имуществени данъци в бюджета на община Перник за тази година в сравнение с миналата. Данъчната кампания официално стартира от 1 март, като платилите задълженията си до края на април ще ползват..

публикувано на 29.02.24 в 12:33

Огромна мартеница краси фоайето на Община Благоевград

Огромна мартеница краси от днес фоайето на общинската администрация в Благоевград. Тя е изработена от възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Децата изработили творението под ръководството на  Гергана..

публикувано на 29.02.24 в 11:52

Сбогуваме се със Светослав Пеев

Днес се сбогуваме с обичания български актьор Светослав Пеев, който почина на 27 февруари на 84-годишна възраст. Поклонението е в Сатиричния театър "Алеко Константинов" от 11:00 ч. до 12:30 . Президентът Румен Радев изрази съболезнования по повод..

публикувано на 29.02.24 в 09:24

Осми ден продължава издирването на Ивана

Продължава издирването на 17-годишната Ивана от Дупница. За осми пореден ден, в претърсването в района участват над 100 полицаи, жандармеристи, пожарникари, горски работници, планински спасители. След час доброволци ще се съберат пред Районното..

публикувано на 29.02.24 в 09:21

Парламентът изслушва премиера Денков и министър Тагарев

Парламентът ще изслуша министър-председателя Николай Денков и министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка с посещението на премиера в Украйна.  Левицата иска Денков да разясни думите си в Киев за сключване на двустранно споразумение за сигурност и..

публикувано на 29.02.24 в 09:18

Тютюнопроизводителите получават 70 млн. лева преходна помощ

Тютюнопроизводителите ще получат 70 милиона лева като преходна национална помощ за тазгодишната кампания . Средствата са утвърдени на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие". Право на подпомагане  имат  стопани, които са отглеждали..

публикувано на 29.02.24 в 09:16