Волен Сидеров отново пред Темида

Снимка: БГНЕС

В Софийския градски съд /СГС/ продължава делото срещу лидера на „Атака“ - Волен Сидеров, за инцидента на летище Варна от началото на миналата година. Той е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Сидеров, който е пред арест заради друга хулиганска проява - нахлуването в НАТФИЗ, вечерта, преди Деня за размисъл на първия тур на местните избори, не е длъжен да се яви в съдебната зала.

Сидеров ту идва, ту не идва на делото. Когато идва, участва активно в разпитите на свидетелите, пътници от нощния полет София-Варна на 6-ти януари, миналата година, използва и присъствието на медиите, за да обясни, защо смята, че този процес е поръчков. Последното заседание на процеса съвпадна с акцията му срещу наркотрафика в денонощния магазин близо до НАТФИЗ, по време на която беше придружаван от Десислав Чуколов, също пред арест. След близо половинчасов монолог тогава, в който нападна МВР, прокуратурата и медиите, лидерът на „Атака“ се измори и си тръгна, а защитникът му Явор Нотев поиска отлагане на делото. Съдът не се съгласи, защитниците си тръгнаха, а делото продължи без една от страните. Ще оспорят ли разпитите, направени тогава от екипа на Сидеров, ще стане ясно днес, както и дали той ще се яви, след като е ясно, че до дни ще бъде задържан поне за 72 часа.

Вчера лидерът на „Атака“ и заместникът му Десислав Чуколов бяха официално призовани, за да бъдат обвинени за първото им нахлуване в НАТФИЗ. Очаква се в началото на следващата седмица те да се явят в Столичното следствие, от където, според заявеното от главния прокурор, ще бъдат отведени в следствения арест. После думата ще има Софийския градски съд, който ще трябва да прецени, дали двамата депутати да останат за постоянно задържави под стража.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53