Русия активизира 10 спътника за космическо разузнаване в подкрепа на военните си действия в Сирия

Въздушни удари на руски самолети по цели в Северна Сирия
Снимка: БТА
Русия активизира 10 спътника за космическо разузнаване в подкрепа на военните си действия в Сирия, удвои бойните полети и създаде междуведомствена комисия, която да работи срещу финансирането на тероризма.

Руският президент Владимир Путин е разпоредил на главната прокуратура, централната банка и регионалните власти да предоставят всяка информация, която имат за терористични дейности.

След като Москва официално призна, че руският самолет е свален в Египет от терористи, Путин свика спешно заседание с Генералния щаб на армията. Путин отиде лично в Генералния щаб на руската армия, където заедно с министъра на отбраната и висшия генералитет обсъдиха хода на военната операция в Сирия.

Началникът на Генералния щаб Валери Герасимов заяви, че са били пренасочени 10 спътника, които чрез руското военно-космическо разузнаване ще дават много повече снимки от територията на близкоизточната държава. Той обяви, че руските военни удари в Сирия са били увеличени два пъти, а руските бомбардировачи от стратегическата авиация са летели от Русия и с хирургическа точност са нанасяли удари по позициите на "Ислямска държава" в Сирия. По различни наземни цели в Сирия са били изпратени 34 крилати ракети.

Путин подкрепи предприетите действия от страна на руския висш генералитет и каза, че ударите на военно-космическите сили по терористите от ИД, не само трябва да бъдат продължени, но и увеличени. В същото време Путин заповяда на руския военен крайцер "Москва", намиращ се край бреговете на Сирия и осигуряващ охраната на руската военна база в Латакия, да влезе в контакт с френския "Шарл Де Гол" и да започнат да изпълняват общи военни действия в тази част на Средиземно море.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53