Пътникът, сигнализирал за бомба в полския самолет, е казал по-късно, че се е пошегувал

| обновено на 19.11.15 в 14:56
Снимка: БГНЕС

На бургаското летище пристигна самолетът, с който ще бъдат извозени полските туристи от полета за египетския курорт Хургада. От полицията вече съобщиха, че на борда не е открито взривно устройство. 

Проверката на самолета все още не е приключила окончателно, но няма открито взривно вещество, каза началникът на областната дирекция на полицията в Бургас Калоян Калоянов:

Самолетът е все още на летище Бургас. Ще бъдат извършени съответните процесуално-следствени действия в него
.

67-годишният поляк, който подаде сигналът за бомба, е задържан за 24 часа. Възможно е да му бъде повдигнато обвинение, добави окръжният прокурор Калина Чапкънова:

В момента текат процесуално-следствени действия. Разпитват се свидетели пред съдия, така че във всички случаи, в които се касае за деяние, извършено на българска територия, независимо, че е чужденец, това не го освобождава от наказателна отговорност.
  
Междувременно от авиокомпанията разпространиха съобщение, в което се твърди, че полякът, след като е казал, че се съмнява за бомба, после е пояснил, че се шегува.

Полетите днес ще се изпълняват нормално, няма да бъдат отменени, поясниха от Летище-Бургас.

В Народното събрание транспортният министър Ивайло Московски увери, че не са необходими допълнителни мерки за сигурност заради принудително кацналия самолет на летище Бургас. Той даде подробна информация за аварийното кацане:

Не е имало пренасочване от столицата към Бургас. Коридорът, по който е летял самолетът, и анализът, който е направен, е, че най-близкото, и съответно най-сигурен вариант за принудително кацане на самолета, е било летище Бургас. Каквото зависи от нас, е направено. Мисля, че сме готови за такъв тип ситуации. Колегите имат много добра координация по всички институции. Такива планове за обща тревога многократно са тренирани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53