Снегохочистващата техника в София е готова да започне работа в Панчарево, където вали сняг

Наводнения и задръствания след проливния дъжд в София

На територията на Столичната община вече вали сняг, в района на Панчарево. Образувалата се снежна покривка е 4 см. От Областно пътно управление вече обработват републиканския път София - Самоков. Общината е в готовност да почиства и обработва пътните платна, съобщи Веска Георгиева - директор на Столичния инспекторат.

Падналият по-рано проливен дъжд в София предизвика наводняване на пътните платна и задръствания в центъра на града. Ситуацията е аварийна в района на булевардите "Драган Цанков" и "Христо и Евлоги Георгиеви", съобщиха от Столичния инспекторат. От общината уверяват, че са готови да реагират и в случай на сняг. 

Вече час от "Софийска вода" работят по отводняването на двата столични булеварда, обясни Веска Георгиева.

Предадено е на "Софийска вода", защото в момента ситуацията е аварийна. Те трябва да се намесят, за да продухат отоците, ако там има такива.

Това единственият сигнал за наводнине ли е до този момент за наводнение?

Да, за платното, даже думата не е наводнение.  Завиряване, му казват колегите. Тя , като отиде "Софийска вода" , ако не е от отток, ще вземат помпи, ще изпомпят водата.

Настилките са мокри и глъзгави, предупреждават още от общината. От Столичния инспекторат очакват и първия сняг, и замръзвания по пътните платна през тази нощ. 

Тази нощ ще се наблюдават с повишено внимание от страна, както на почистващите фирми, така и на инспекторите, мостовите съоръжения на територията на София за бърза намеса, ако се наложи, защото е възможно вледеняване на настилките в ранните часове на деня. Този тип дежурства ще продължат утре през деня , утре през нощта и дотогава, докато обстановката го налага. Очаква се снеговалеж над 1200 метра на Витоша, общината има ангажимент да поддържа двата пътя. Фирмата има нужната техника и организация , но пък ние през нощта ще трябва да проверим. Имаме дежурство във всеки един от районите от нашите колеги, защото е възможно да го пресече на сняг,

съобщи за "Хоризонт" директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили по автомагистрала "Хемус" в двете посоки на участъка София - Ябланица, заради снегопочистване, съобщиха от агенция Пътна инфраструктура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53