Историческият музей в Търговище показа в изложба постъпилите дарения от последната година

Протокол от заседание на Градски общински съвет – Ески Джумая (Търговище) за приемане Правилник за реда на ежегодния Ескиджумайски (Търговищки) панаир с пълния текст на правилника и други решения. 28 апр. 1921 г.
Снимка: Държавна агенция

Годишна изложба на постъпилите дарения през изминалата година е експонирана в една от залите на Регионалният исторически музей в Търговище. Предметите са повече от сто информира. Само за година фондът на музея се обогати с лични вещи и архиви, които са били собственост на повече от 30 родолюбиви българи, разказа организаторът на изложбата Николай Ставрев:

Тази година получихме изключително разнообразни дарения, които сме се опитали да обособим в тематични кътове. По-голяма част от тях са свързани с градския бит на българина и специално на търговищенци, но имаме и дарители, които са от София, Варна, селата от общината и от най-различни кътчета на България. Това за нас е много затрогващо, защото хората милеят за родния си край. Вашият родолюбив жест за нас е изключително ценен, защото това, което дарявате, се съхранява за поколенията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!