Катастрофи с пострадали в Ришкия проход, Старозагорска и Шуменска област

| обновено на 03.01.16 в 16:56

Снеговалежът и непочистените платна са причина за пет закъсали автомобила в ранния следобед на автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора. Две от колите бяха преобърнати в нивите.

Само един инцидент има с пострадали на територията на Старозагорска област. След катастрофата край село Бял извор в 11.30 часа тази сутрин мъж е настанен в болницата в Стара Загора, а жена - в болницата в Хасково. Няма опасност за живота им. 

В Старозагорска област вали слаб сняг, пътищата са заледени и обработени. Температурата на Шипка е минус 12 градуса, а на Хаинбоаз - минус 10. Видимостта е добра. Движението е без ограничения за автомобили до 10 тона.

Осем души пострадаха в два пътни инцидента в рамките на два часа по пътя Шумен-Бургас, в района на село Веселиново. Първият инцидент е възникнал малко преди 13.30 часа днес на разклона за Смядово. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила "Опел Зафира" с шуменска регистрация и "Мерцедес" с хасковска. В МБАЛ-Шумен са откарани общо петима души -от тях двама са пътували в "Мерцедеса" и трима в "Опела". Няма сериозно пострадали по първоначална информация. Преглеждат се в болничното заведение. Малко по-късно до Райковец е възникнал друг пътен инцидент. Ударили са се насрещно движещ се ван с ямболска регистрация и лек автомобил "Рено" с добричка. Трима души са откарани в шуменската болница, между които и две деца, които са пътували в автомобила с марка "Рено". След първоначално извършения преглед данни за сериозни наранявания няма. И в момента екипи на Пътна полиция са на място и работят. Движението не е затруднено, няма задръствания в пътните участъци. От полицията в Шумен призовават водачите да шофират внимателно и да спазват ограниченията за скорост. Да не тръгват с неподготвени автомобили за зимни условия. Още няколко сигнала за птп са постъпили в дежурната част на ОДМВР- Шумен.

Тежка катастрофа между два автомобила е станала в Ришкия проход. Няма жертви, но колите са блокирали и двете платна. Движението през прохода временно беше спряно до преместването на катастрофиралите автомобили .

От агенция Пътна инфраструктура съобщават, че вече е възстановено движението по пътя след Ботевград, в посока Мездра.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53