Физически тормоз над учители в Севлиево и Малко Търново

| обновено на 08.01.16 в 14:15

Учителкa е билa битa от мaйкaтa нa нейнa ученичкa в Севлиево. Инцидентът е станал по време на час в училище "Вaсил Левски" в града. 

26-годишната жена, майка на второкласничка в средното училище "Васил Левски" в Севлиево, влязла в класната стая и предизвикала скандал с преподавателката по английски език Емилия Калоянова. Жената искала да прибере детето вкъщи, тъй като се било намокрило на двора.

Учителката е била обиждана и удряна пред учениците й, обясни директорът Тома Томев, като допълни, че преди това Емилия Калоянова се била погрижила за момичето. Преподавателката сама извикала полицията и на място бил изпратен екип.

Калоянова, която е със синини по лицето и травма на ръката, е в болнични. За причинената телесна повреда в полицията е заведена преписка. Заради инцидента в училище "Васил Левски", където учат повече от хиляда деца, ще бъде въведен по-строг пропускателен режим. Това ще се случи и във всички училища в Севлиевската община.

Майка нападна учителка и в Малко Търново. 29-годишната жена пренебрегнала охраната и връхлетяла в класната стая с обидни думи. 

Това е майка от малцинствата с голям брой деца. За нея прояви от подобен характер не са рядкост. Синът на жената бил агресивно дете.

Тя няколко пъти е била викана в училище, допълни директорката на училището Донка Цинкова:

Става въпрос за лошо поведение в час, за тормоз над съученици и то в продължение на много време, при което родителят е канен да присъства многократно за разговори. Не е идвал, изобщо не е отговарял на нашите покани, просто вчера е решил, че ще дойде така и ще влезе в саморазправа.

До наплюване и побой не се е стигало, уточни още директорката.

Въпреки това такова поведение е недопустимо, смята кметът на общината Илиян Янчев:

Аз съм потресен от случая, но съм убеден, че всичко ще се разреши, защото началникът на полицията е взел абсолютно всички мерки и ще свидетелства в случая.

Срещу агресивната майка е образувано бързо полицейско производство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53