Преглед на печата

Близо 1 милион родители имат прави да намалят данъка си, пресметнаха от Националната агенция за приходите. Говорителят Росен Бъчваров припомни, че подаването на декларации за тях е задължително, дори и да работят само на трудов договор, пише 24 ЧАСА.
Въвеждането на допълнителен данък в размер до 2%, приходите от който да влизат в общинските бюджети, отново ще бъде предложено от министъра на финансите Владислав Горанов. Той посочва, че изчаква съставянето на новия Управителен съвет на Сдружението на общините, за да повдигне въпроса, посочва СТАНДАРТ
Нарушения за 31 милиона лева с обществени поръчки е разкрила Агенцията за държавна финансова инспекция през четвъртото тримесечие на 2015 година, отбелязва ТРУД. От ведомството са съставили близо 350 акта. Отделно, от Агенцията са открили, че липсват близо 1 милион лева в различни ведомства, 758 хиляди от тях са възстановени по време на проверките.  
Ликвидността на банковата система расте сякаш кредитните институции са в очакване на война или на някакъв страховит икономически катаклизъм, посочва седмичникът БАНКЕРЪ в статия под заглавие "Замразени са 26 милиарда  лева в банките". 
"Газовите сънища на властта" е озаглавена водещата статия на другия седмичен вестник днес, КАПИТАЛ. Разводът между "Газпром" и "Овергаз" даде повод на правителството да демонстрира как умишлено се произвежда хаос на енергийния пазар, посочва изданието. 
Новите учебници за първи и пети клас ще бъдат готови най-рано през ноември, което е два месеца след определения в закона срок. Изчислението е направено пред ТЕЛЕГРАФ от водещи издателства за учебни помагала. 
Омбудсманът Мая Манолова настоява за закриване на специализираните интернати и реформата в детското правосъдие да бъде извършена незабавно, отбелязва  ДУМА.  Според Манолова, в интернатите се въдворяват деца в конфликт със закона въз основа на морално остарял указ, който не е променян вече 60 години. 
Шофьор от Шумен отнесе рекордна глоба от 1100 лева, след като профуча със 192 километра в час покрай камера на КАТ, съобщава НОВИНАР. Преминаването е било през февруари край града, където ограничението е 60 километра в час. Въпреки това, камерите успели да заснемат ясно регистрационния номер на колата. 
Роми търгуват с кръвта си срещу 20 лева рушвет, които даряват в центровете по кръводаряване, а след това продават бележките, които се изискват при по-тежки операции, за суми до 400 лева, информира  МОНИТОР. Причината за даването на парите е, че един човек може да е кръводарител само пет пъти годишно. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53