Клинтън и Сандърс отново в спор на поредния дебат за президентските избори на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В американския град Чарлстън, щата Южна Каролина, приключи поредният дебат на демократите за президентските избори. Кандидатите дискутираха вътрешнополитически и международни теми, две седмици преди предварителните избори във важните за вота щати Айова и Ню Хемшир. Основен акцент от дебатите беше спорът между бившия държавен секретар Хилъри Клинтън и сенатора от Върмонт - Бърни Сандърс.

Двамата се нападаха взаимно по отношението на политиките им за контрола на оръжията и здравната реформа. Клинтън критикува Сандърс за гласуването му по някои закони, които, по думите й, са дали повече права на оръжейното лоби. Както Сандърс, така и третият участник в дебата, бившият губернатор на Мериленд - Мартин О‘Мали, нападнаха Хилъри Клинтън за обвързаността й с Уол Стрийт.

На дебата, организират от Ен Би Си, бяха засегнати и международни теми. Запитана за отношенията си с руския президент Владимир Путин Клинтън каза:

Отношенията ми с него са интересни. Уважавам го. Помежду ни имаше много трудни моменти. Знам, че той е човек, срещу когото е необходимо непрестанно да се изправяш, защото, също както много кавгаджии, и той е някой, който ще взема, колкото успее, докато не се изправиш срещу него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53