Тодор Танев депозира оставката си в понеделник или вторник, става съветник към правителството

| обновено на 30.01.16 в 18:01
Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

В понеделник или вторник Тодор Танев ще депозира оставката си като министър на образованието. Той каза това пред "Хоризонт" след среща с премиера Бойко Борисов в ранния следобед:

Премиерът заминаваше за Бургас, затова тя беше кратка. Беше уговорена от гражданите, представители на Реформаторския блок, които са народни представители. Срещата беше главно да се чуя с премиера и те да окажат необходимата подкрепа, за да се покаже, че нещата имат една и друга страна и различни мотиви. Бях изслушан.

Министърът категорично заяви, че не е съгладен с мотивите, с които премиерът е поискал оставката му:

Изречението, че систематинчно ние нещо не правим в министерството се тълкува по най-различен начин. Не съм съгласен с някои от тези тълкувания.

Танев каза, че на срещата не е била обсъждана друга кандидатура за поста министър на образованието, освен тази на Меглена Кунева

След пристигането си в Бургас премиерът Борисов заяви, че  министърът ще продължи да работи като съветник в правителството. Борисов обясни, че това решение е взето след днешната му среща с Тодор Танев и предтавители на Гражданската квота на Реформаторския блок и заяви, че очаква новата номинация за министър да бъде подкрепена и от Гражданския съвет на РБ. Съжалявам, че експерт като Тодор Танев трябва да подаде оставка и то по мое искане, за това,че не можа да обясни на обществото реформата, която прави, каза още той:

Днес разговарях с него, но поради това, че екипът му и самият той не съумяха да комуникират с обществото правилно, това, което възнамеряват да правят, възникнаха напрежения и в много градове и в народа - казано простичко. Защото, сега да говорим за „съжителство“, за „съвместимост“, за неща, които всеки българин в паметта си пази добре най-малкото възбужда, какви ли не националистични пориви и дори агресия...

50 милиона лева ще бъдат осигурени за великденски добавки на пенсионерите заради натрупан бюджетен излишък през януари, заяви премиерът Борисов

В петък, засекохме за месец януари, края, финансовите постъпления в държавата от борбата с контрабандата -   954 милиона, сме събрали повече пари за Бюджета от януари 2015-та. Близо милиард повече! Затова, мога от сега да кажа, че първото, което съм възложил на финансовия министър, е да се подготви за Великден пак да дадем 50 милиона и кусур за нашите баби и дядовци, майки и бащи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53