Съдът в Стара Загора не даде ход на делото срещу д-р Иван Вуцов

Снимка: БГНЕС

Районният съд в Стара Загора не даде днес ход на делото срещу доктор Иван Вуцов, защото той е нередовно призован и не се яви в съдебната зала. Според прокурор Надежда Белчева обвинението срещу него е за тежко умишлено престъпление и ако следващия път не се яви в съдебна зала, може да бъде доведен принудително или да му бъде променена мярката за неотклонение, която сега е "подписка". 

Прокурор Надежда Белчева е внесла обвинителен акт срещу мнимия кардиолог за периода от юни 2010 до декември 2013 година, когато доктор Вуцов е използвал фалшивата си диплома по кардиология пред Университетската болница в Стара Загора и частната болница "Тракия". Периодът от 1996 г. до 2010 г. е покрит с давност, обяснява прокурор Белчева:

Тъй като е до осем години наказанието, ако са изтекли десет години от извършване на престъплението, вече не може да бъде образувано наказателно преследване. 

Към настоящия момент д-р Вуцов работи в бургаската болница "Бургасмед", където ще получи призовка за следващото съдебно заседание. Призованият за свидетел по делото професор Алексей Алексеев – заместник-ректор на Медицинска академия, заяви за "Хоризонт", че през последните две години фалшифицирането на медицински документи се е увеличило рязко. Само през 2015 г. той се  е явявал като свидетел по 26 дела за подобни случаи като този с д-р Иван Вуцов. 

Мнимият кардиолог продължава да стои в регистъра на Районната здравна инспекция като специалист по "вътрешни болести" и "кардиология", въпреки че името му не фигурира в националните регистри и въпреки специалното писмо до инспекцията в Стара Загора от Медицинска академия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53