Бурята нанесе щети в Ямболско и Сливенско

| обновено на 15.04.16 в 15:37
Снимка: БГНЕС
Силният вятър в Ямбол е съборил десетки дървета и керемиди от покривите. Без ток през нощта са останали три села в община Стралджа и пет в община Тунджа. 26 сигнала са получени в "Пожарна безопасност и защита на населението". В индустриалната зона на Ямбол има скъсани електропроводи и е прекъснато снабдяването с ток. Щетите се отстраняват, няма пострадали хора. Падналият дъжд в града е бил около 34 литра на квадратен метър.


Количеството на падналия дъжд в Сливен е над 14 литра на квадратен метър. В областния град няма сериозни поражения. Има сигнали за отнесен покрив на спирка и прекършени дървета. Екипи на община Сливен работят по възстановяване и обезопасяване на счупените от снощната буря стъкла на прозорците на основното училище в Кермен, където днес няма учебни занятия.
Началникът на общинския отдел за управление при кризи Снежана Кънева каза, че бурята в Кермен е нанесла много щети по частни и обществени сгради, и по инфраструктурата на градчето, в което има изкоренени дървета, счупени клони, отнесени ламаринени покриви и керемиди на автобусни спирки и някои къщи. В село Чокоба проливният дъжд е подкопал пътното платно по улиците в посока село Крушаре, разрушени са части от отводнителния канал на селото. Няма бедстващи хора в района.


В близките на Кермен села Николаево, Драгоданово, Скобелево, Младово и в Кермен е било прекъснато електроподаването, но то е възстановено своевременно. Според кмета на с. Чокоба Руси Ненчев, по улици в посока с. Крушаре има подкопаване на пътното платно и разрушаване на елементи на отводнителния канал в центъра на селото. Екипи на община Сливен са заминали да направят оглед и обезопасяване и възстановяване на прозорците на училището в Кермен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53