Стара Загора събра най-много средства в кампанията "Великден за всички"

Снимка: Венелина Попова

380 хиляди лева са събрани досега в кампанията „Великден за всички“, Стара Загора е на първо място с около 50 хиляди лева. От сряда в пощенските клонове на страната започва раздаването на ваучерите на избраните пенсионери, съобщи националният омбудсман Мая Манолова по време на празник, посветен на Лазаровден. 

Обществен съвет ще отчете кампанията и ще определи победителите. Мая Манолова има идея да учреди награда „Добро сърце“:

Моят фаворит за този приз „Добро сърце“ е кметът на Стара Загора господин Живко Тодоров.

По списъци, предоставени от НОИ ще бъдат избрани и пенсионерите, които ще получат ваучери на стойност 20 лева. Те могат да бъдат похарчени в 5000 магазина в страната. Остатъчните средства от кампанията, които ще постъпят и след вторник, ще бъдат раздадени на пенсионерите за Гергьовден.

На въпрос на „Хоризонт“ за по-важния въпрос за пенсиите, които са под прага на бедност, Мая Манолова отговори: 

Факт е, че една трета от българите живеят под прага на бедност, че половината са в риск от бедност, но решението на социално-икономическите въпроси е в ръцете на правителството. Правителството направи достатъчно много усилия да подкрепи пенсионерите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53