Преглед на печата

Пълната блокада на границата с Гърция навръх Великден се отменя, съобщава "Стандарт", цитирайки превозвачи от Югозападна България.

„Спирането на движението ще е по-скоро символично, но няма да има изцяло забрана за преминаването на коли и камиони“, обяснява пред вестника Веселин Дангов от учредения наскоро в Благоевград Съюз на българските транспортни работници.

Според родните тираджии блокадата няма да вразуми гръцките фермери, но ще попречи на българските шофьори да се приберат в родината за празниците. При затваряне на границата ще загубим 43 милиона лева и 80 хиляди гръцки туристи, предупреди Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма, пише "Стандарт".

„АБВ и Реформаторите плашат да напуснат коалицията“ заради промените в Изборния кодекс, предупреждава "Труд".

Вестникът цитира вицепремиера Ивайло Калфин, според когото графата „не гласувам за никого“ е абсурдна. Заместник-лидерът на АБВ Румен Петков нарече „престъпление срещу демокрацията“ свиването на предизборната кампания на 21 дни.  Гласове за разпад на коалицията се чуват и в Реформаторския блок. На изпълнителен съвет във вторник от блока ще решат какво да правят, допълва "Труд".

„Почетният лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган ще получи повече права - ще може да свиква заседания на Централното оперативно бюро и на Централния съвет на партията. Такава промяна в партийния устав“, пише "24 часа", „се очаква да бъде обсъдена по време на Деветата национална конференция на партията, която ще се проведе в Националния дворец на културата днес. С друга промяна в устава на депутатите от ДПС ще се забрани да заемат ръководни партийни постове. Конференцията ще избере председател, след като постът бе овакантен с изключването на Лютви Местан и до момента партията се управляваше от триумвират,“ допълва вестникът. Според 24 ЧАСА новият лидер на ДПС ще бъде Мустафа Карадайъ, който в момента е съпредседател заедно с Рушен Риза и Четин Казак.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53