Преглед на печата

Мачът за европейската титла по бокс тази нощ, стачките в Гърция, споровете около Изборния кодекс у нас и изборът на ръководство на БСП - това накратко са актуалните теми в електронните издания.
„Кубрат Пулев стана емропейски шампион в тежка категория след като размаза Дерек Чисора в оспорван мач в Хамбург“, съобщава на сайта си вестник МОНИТОР. „Най-емблематичният български боксьор победи по точки британеца Чисора и отново грабна титлата в тежка категория при професионалистите. Кобрата не остави съмнения в класата си и от всички 12 рунда допусна да бъде победен единствено в деветия“, откликва и 24 ЧАСА.
„Евакуирани са къщи в съседни на Мизия села, Гражданска защита запушва със скална маса пробойните в язовир Рогозен“, четем в заглавие на ТРУД за ситуацията в община Хайредин. 
„Извозиха блокираните на гръцки острови български туристи“, съобщава МОНИТОР, като цитира представителка на туристическата агенция, осигуряваща билети за фериботите до Гърция и Италия. Според нея става дума за около 550 души, част от които са решили да изчакат края на стачката на гръцките фериботи на 10 май.
„Председателят на БСП ясен по първи петли“, анонсира СТАНДАРТ. „Очаквано, част от номинираните за ръководната длъжност направиха своите отводи в регламентираното време на конгреса. От 28 кандидати официално в битката остават сегашният председател Михаил Миков и Корнелия Нинова - сочена за най-сериозен негов опонент,“ пише вестникът.
24 ЧАСА съобщава за решението на премиера Бойко Борисов да свика във вторник парламентарната група и изпълнителната комисия на партия ГЕРБ, за да обсъдят политическата ситуация, създала се след президентското вето върху текстовете на Изборния кодекс, отнасящи се до гласуването в чужбина. Ще вземем решение, отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, каза Борисов, цитиран от вестника. СТАНДАРТ пояснява, че ГЕРБ ще се събере след острата реакция на Патриотичния фронт срещу ветото на Росен Плевнелиев, определено от тях като „безотговорно“ и заплаха за националната сигурност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53