Започва фестивалът "Вълшебната завеса" в Търговище

В Търговище започва 17-то издание на Международния фестивал на спектакли за деца "Вълшебната завеса". В продължение на една седмица, зрителите ще могат да видят 16 представления на театрални трупи от България и чужбина, подбрани от театроведа Аве Иванова.

По време на фестивала ще се състои и кръгла маса „За постдраматичния, традиционния, скучния театър. Постигнати и непостигнати сценични форми на спектакъла за деца“, обясни директорът на Драматичния театър Петър Петров и съобщи, че Търговищкият драматичен театър е утвърден за член на Световната организация на спектакли за деца.

Тази година фестивалът обединява и куклени формации и драматични формации, като с това създава една възможност за една богата палитра на детски спектакли, които ще провокират детското подсъзнание и ще обединят героите от приказките, а и цялата детско-юношеска драматургия, която реално е интерес за малкия зрител и за неговото възпитание. 

Председател на журито на театралния фестивал “Вълшебната завеса“ е доц. д-р Йоана Спасова-Дикова от Сектор „Театър“ на Института за изследване на изкуствата на Българската академия на науките.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!