56 плажа по Южното Черноморие може да останат без спасители

Снимка: БГНЕС
56 от 137 плажни ивици по Южното Черноморие остават неохраняеми този сезон. Сред тях са Обзор – детски лагери, Елените – изток, плажните ивици в Ахелой и къмпинг "Европа". За част от плажовете Областната управа в Бургас ще обяви обществена поръчка за наемането на водни спасители.

Туристическият сезон по Южното Черноморие вече е открит, но процедурите за отдаване под наем на плажове и осигуряването на водни спасители още не са приключили. Преди седмица са избрани нови наематели на 12 плажа. Министерството на туризма, обаче още не е подписало договор с тях.

Има 14-дневен срок за обжалване. Някой от другите кандидати и участници в търга, ако имат претенции, в този срок могат да ги заведат. Набавяме си всички необходими персонал, машини за почистване, спасители и всичко стои на един голям стендбай и на един огромен стопански риск за нас. Чакаме да мине този срок, за да влезем във владение на плажа и да почнем да си вършим работата, обясни Кристиян Киров – наемател на плажа в Обзор.

За част от неохраняемите плажове ще се търсят водни спасители, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков:

Ние сме взели решение за кои плажове да се организира водно спасяване на неохраняемите. Посочили сме за "Иракли" два поста, Поморие - север – един пост, "Европа" – един пост, "Атанасовска коса" – втората му част – два поста, Крайморие-юг – един пост, "Алепу" – два поста, "Корал" – два поста, Ахтопол - фара – един пост.

Кога ще бъде обявена обществената поръчка за наемането на водни спасители, както и дали изобщо ще се явят кандидати, на този етап не е ясно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53